Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
napisał:
@HanslubMosze: A czy niespelniony krytyku masz jakakolwiek wlasna ideologie lub wlasne poglady? Czy tez wzorem krytykow filmowych ktorzy sami niczego nienakrecili jedynie wszystko krytykujesz samemu nic nie tworzac?

Latwo jest krytykowac nie przedstawiajac zadnych wlasnych rozwiazan, to cos takiego jak Kukiz krytyka dla krytyki lecz wlasnych rozwiazan brak. Pusta retoryka... no bo co chcesz osiagnac skoro nie masz nic do zaproponowania?

Domyslam sie, ze kapitalizm to twoja wlasna ideologia - hehehe.

Ja mam w domu kij od szczotki, do ktorego mozesz dorobic wlasna ideologie, zdobyc wyznawcow i zaczac podboj swiata. Co tam swiata - wszechswiata.

No dobrze, chcesz pozywki jak bakteria to prosze!

Chcesz sie pomasturbowac nad moimi zainteresowaniami to proponuje atak na trzecia kulture i haslo sapere aude, ktore brzmi jak epitafium nad twoim belkotem

Rozumujesz prymitywnie i tak tez postrzegasz swiat. Przeczytanie kilku periodykow, fragmentaryczne stosowanie ich jak mantre nie maja nic wspolnego z samodzielnym mysleniem.Nie mam uprzedzen wobec ciebie z prostych powodow - nie znam cie. Stosuje wiec metode fenonenologiczna. O wychodzi zes duren. ktory pojecia nie ma o logice na ktora sie powoluje i ktora pojmuje jedynie intuicyjnie. Nie wiesz czym jest logika wielowartosciowa a dowodem sa zerojedynkowe teksty. L, Zadeh zaproponowal termin "fuzzy logic" - logika rozmyta. gdzie to pomiedzy falszem a prawda istnieje szereg wartosci posrednich. Tak wlasnie funkcjonuje swiat durniu, dlatego ludzie o waskich horyzontach moga byc urzednikami w NAV, ale nigdy nie stworza niczego wartosciowego.

PS Skad zalozenie, ze chce cokolwiek osiagnac ?( w domysle na tym portalu gdyz innych zalozen poczynic nie mozesz nie znajac mnie) Traktuje wpisy tutaj jako rodzaj katharsis na spotkania z twardoglowymi tobie podobnymi w realu.

Z uwagi na rozmaite zaleznosci towarzysko - biznesowe nie moge im tego powiedziec co tutaj mowie durniom tobie podobnym. Czy przekaz do ciebie dociera interesuje mnie slabo ze wskazaniem na wcale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@HanslubMosze: Pobelkotales, pobelkotales i poza uzyciem wielu slow ktore uwazasz zapewne iz sprawiaja ze poczujesz sie madrzejszy nic z tego nie wyniklo poza "odkryciem Ameryki" iz to nie ja wymyslilem idee kapitalizmu

Oczywiscie ze ani ja nie wymyslilem kapitalizmu, ani lewaki Marksa sobie nie wymyslili (tak jak religijni fundamentalisci swoja wersje Boga) bo on stety lub nie naprawde istnial. Gdy pytalem o twoja idee chodzilo mi o twoja wizje rzadzenia panstwem taka ktora by inni mogli skrytykowac i wytknac nielogicznosci. Bo tak to niczym Kukiz twierdzisz ze jest zle i ze nikt nie ma racji a gdy spytac co zamierza zrobic to poza jedna odpowiedzia "JOW" to calkowita cisza i brak pomyslu

A teraz cos wesolego aka tworczosc internetu na temat ostatnich wydarzen na bliskim wschodzie:

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty

(HanslubMosze)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
@HanslubMosze: Pobelkotales, pobelkotales i poza uzyciem wielu slow ktore uwazasz zapewne iz sprawiaja ze poczujesz sie madrzejszy nic z tego nie wyniklo poza "odkryciem Ameryki" iz to nie ja wymyslilem idee kapitalizmu

Oczywiscie ze ani ja nie wymyslilem kapitalizmu, ani lewaki Marksa sobie nie wymyslili (tak jak religijni fundamentalisci swoja wersje Boga) bo on stety lub nie naprawde istnial. Gdy pytalem o twoja idee chodzilo mi o twoja wizje rzadzenia panstwem taka ktora by inni mogli skrytykowac i wytknac nielogicznosci. Bo tak to niczym Kukiz twierdzisz ze jest zle i ze nikt nie ma racji a gdy spytac co zamierza zrobic to poza jedna odpowiedzia "JOW" to calkowita cisza i brak pomyslu

A teraz cos wesolego aka tworczosc internetu na temat ostatnich wydarzen na bliskim wschodzie:

Ty jestes jedna wielka nielogicznoscia. Ciekawe jak to jest, ze gdy duren przeczyta slowa, ktorych znaczenie nie rozumie, to zamiast szukac problemu w sobie i dociekac brakow to natychmiast zaklada, ze jego rozmowca jest takim samym durniem a tezaurus jakim sie posluguje jest jedynie poza uzywana do osmieszenia oponenta.
Mierzysz innych wlasna miara, a to nie pozwoli ci nigdy na wyjscie z postaci larwalnej.

PS Zreszta co mi tam, wiem, ze potrzebujesz tego do masturbacji, bo do niczego w moim poscie nie potrafilesc sie odniesc. A zatem prosze.
Daleko mi z przekonaniami do panstwa Colbertowskiego z jego administracja i kontrola. Najblizszy jest mi model Szwajcarski, gdzie panstwo jest jedynie poborca podatkowym a gminy wydaja pieniadze wedlug potrzeb.
W tym modelu panstwem nie trzeba rzadzic a jedynie administrowac.
A teraz wykazuj nielogicznosci czy co tam chcesz majac na uwadze, ze ten dziwny kraj swietnie sobie radzi pomimo nielogicznosci jaki z pewnoscia znajdziesz.

A teraz wybacz. ale pojde sie wysrac, bo tak na mnie dzialaja te twoje posty. Korzysc to zaiste ogromna, bo zaoszczedze na blonniku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok